BRD - Groupe Societe Generale finanteaza 'Programul de ajutor de urgenta pentru copiii si adultii strazii' lansat de Asociatia Samusocial si Fundatia Parada

Data publicarii: Astazi, 29-08-2012 | Finante-Banci

BRD - Groupe Societe Generale este partener principal al "Programului de ajutor de urgenta pentru copiii si adultii strazii” pe care il finanteaza cu suma de 50.000 de euro. Banca sustine din 2004 programele Samusocial destinate adultilor fara adapost din Bucuresti.

In cadrul proiectului, Echipele Mobile ale Samusocial din Romania si ale Fundatiei Parada vor patrula strazile din Bucuresti cu scopul de a identifica copii si adulti ai strazii care au nevoie de ajutor. Pe langa nevoile elementare - mancare, igiena, imbracaminte si incaltaminte - beneficiarii vor primi servicii de asistenta sociala si medicala, precum si acompaniere pentru reintegrare socio-profesionala.

Flavia Popa, Secretar General al BRD - Groupe Societe Generale: "Adultii si copiii strazii fac parte din realitatea zilei de azi. Familiile lipsite de posibilitati ai caror copii sunt inca sugari, copii parasiti de parinti, batrani care dorm in strada, toti sunt oameni pe care greutatile vietii i-au ingenunchiat. Cu ajutorul Echipelor Mobile Samusocial si Parada, le intindem o mana de ajutor ca sa poata iesi din situatia dificila in care se afla. Acest program este inca o concretizare a implicarii constante a BRD- Groupe Societe Generale in comunitate si  o facem cu credinta ca, impreuna cu toti cei care gandesc ca noi, vom putea ajuta la schimbarea in bine pe care ne-o dorim cu totii pentru societate.»

Sabina Nicolae, Director Executiv Samusocial din Romania: "Situatia adultilor strazii se agraveaza de la o zi la alta din cauza oscilatiilor politico-economice care, de altfel, ne afecteaza pe toti. Odata cu instalarea crizei economice a crescut simtitor numarul adultilor strazii, in urma pierderii locurilor de munca si a imposibilitatii de plata a intretinerii si utilitatilor. Odata ajunsi intr-o astfel de situatie de criza, oameni care pana in acel moment s-au stiut cu loc de munca "pe viata”, cu familie, cu prieteni, n-au mai stiut cui sa ceara ajutor si ce sa faca pentru a se repune pe picioare. Rolul Echipelor Mobile este sa-i identifice in strada si sa demareze procesul de asistenta sociala, medicala si de reinsertie.”

Pe raza Bucurestiului sunt aproximati 800 - 1300 de copii si bebelusi ai strazii si putin peste 5000 de adulti. Dintre acestia fac parte femei izolate, familii cu copii, persoane varstnice escrocate, tineri adulti provenind din case de copii, fosti copii ai strazii, persoane cu probleme de sanatate mintala. Atat copiii, cat si persoanele adulte fara adapost traiesc in conditii de igiena, medicale, alimentare si sociale foarte precare: in strada, in canale, case dezafectate, case parasite, piete, scari de bloc, parcuri sau alte locuri ce pot fi transformate in locuri de adapostire.